Riblji filet na belom pasulju na italijanski način

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Riblji filet na belom pasulju na italijanski način

Sastojci

  • 600g ribljeg fileta-romba
  • 250g belog krupnog pasulja
  • 1 veći crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 800g paradajz pelata
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 20g kapra
  • 1 veza persuna
  • Sok od ½ limuna
  • So,biber

Prilog(Hleb):

  • 1kg brašna
  • 4dcl vode
  • 2 kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majcine dušice
  • ½ kašičice beloga luka u granulama
  • 10g susama
  • Prstohvat krupne morske soli

PRIPREMA I PROCES RADA

Pasulj potopiti preko noći. Skuvati ga. Iseckan crni i beli luk prodinstati na 2 kašike maslinovog ulja. Dodati pelat i paradajz pire. Posoliti i pobiberiti. Kuvati na laganoj vatri oko pola sata dok ne postane malo gušći. Kapar isperite pod hladnom vodom a peršun iseckajte. Pasulj procedite, pa dobro ocedjeni dodajte gore pripremljenom umaku od paradajza , dodajte kapar i peršun ,začinite i lagano kuvajte 10ak minuta. Na ribu nacediti limunov sok, posolite i pobiberite. Propržite na maslinovom ulju. Poslužite na pasulju. Umesto pasulja može se koristiti neko drugo mahunasto povrće.

Priprema i proces rada za hleb:
U toplo mleko dodati kvasac da nadodje(10-ak min).Za to vreme pomešati ostale sastojke,a potom na sobnoj temperaturi dodati kvasac.Masu staviti u frižider da odstoji 30min.Potom masu premesiti i prebaciti u odgovarajući pleh i peći u rerni 20-25min na 180 stepeni.

Pasulj potopiti preko noći. Skuvati ga. Iseckan crni i beli luk prodinstati na 2 kašike maslinovog ulja.  Dodati pelat i paradajz pire. Posoliti i pobiberiti.  Kuvati na laganoj vatri oko pola sata dok ne postane malo gušći.  Kapar isperite pod hladnom vodom a peršun iseckajte.  Pasulj procedite, pa dobro ocedjeni dodajte gore pripremljenom umaku od paradajza , dodajte kapar i peršun  ,začinite i lagano kuvajte 10ak minuta. Na ribu nacediti limunov sok, posolite i pobiberite. Propržite na  maslinovom ulju. Poslužite na pasulju. Umesto pasulja može se koristiti neko drugo mahunasto povrće.

Priprema i proces rada za hleb:

U toplo mleko dodati kvasac da nadodje(10-ak min).Za to vreme pomešati ostale sastojke,a potom na sobnoj temperaturi dodati kvasac.Masu staviti u frižider da odstoji 30min.Potom masu premesiti i prebaciti u odgovarajući pleh i peći u rerni 20-25min na 180 stepeni.

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

Voki Kostic - makaroni sa bukovacom
prethodna
Makaroni sa bukovačom
Ragu od govedeg repa
sledeća
Ragu od goveđeg repa

Dodajte svoj komentar