Provansalska pita sa crnim lukom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Provansalska pita sa crnim lukom

Sastojci

  • 250 g lisnatog testa
  • 500 g crnog luka
  • jabuka, nakisela
  • 100 g crnih maslina
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike mediteranskog ulja
  • limenka sardina ili inćuna
  • 2 kašike žutog šećera
  • mešavina začinskog bilja po ukusu
  • so i biber po ukusu

 

Način pripreme:

  1. Iseckati crni luk na rebarca, jabuku na listiće, iseckati masline i beli luk.
  2. U odgovarajućoj posudi izdinstati crni luk na ulju pa dodati seckane jabuke, malo prodinstati, pa pred kraj dinstanja dodati beli luk, šećer, začinsko bilje, so i biber po ukusu.
  3. Posuti malo brašna na sto i razviti lisnato testo po obliku posude u kojoj ce se peći, ali vodeći računa da ostane cm visine testa na stranici posude. Testo treba da je razvučeno debljine pola cm. Testo na nekoliko mesta probosti viljuškom.
  4. Ravnomerno rasporediti fil po testu i posudi, preko fila posuti seckane masline, pravilno ih rasporediti i peći u rerni na 200°C oko 20 minuta.
  5. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, prohladiti 10-15 minuta i servirati. Uz ovu pitu može se servirati sezonska salata.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Švedsko pecivo – kanelbular
sledeća
Engleski puding sa “karamel” prelivom

Dodajte svoj komentar