Sastojci
- 250 g lisnatog testa
- 500 g crnog luka
- jabuka, nakisela
- 100 g crnih maslina
- 4 čena belog luka
- 4 kašike mediteranskog ulja
- limenka sardina ili inćuna
- 2 kašike žutog šećera
- mešavina začinskog bilja po ukusu
- so i biber po ukusu
Način pripreme:
- Iseckati crni luk na rebarca, jabuku na listiće, iseckati masline i beli luk.
- U odgovarajućoj posudi izdinstati crni luk na ulju pa dodati seckane jabuke, malo prodinstati, pa pred kraj dinstanja dodati beli luk, šećer, začinsko bilje, so i biber po ukusu.
- Posuti malo brašna na sto i razviti lisnato testo po obliku posude u kojoj ce se peći, ali vodeći računa da ostane cm visine testa na stranici posude. Testo treba da je razvučeno debljine pola cm. Testo na nekoliko mesta probosti viljuškom.
- Ravnomerno rasporediti fil po testu i posudi, preko fila posuti seckane masline, pravilno ih rasporediti i peći u rerni na 200°C oko 20 minuta.
- Pečenu pitu izvaditi iz rerne, prohladiti 10-15 minuta i servirati. Uz ovu pitu može se servirati sezonska salata.