Sastojci
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
pola glavice kupusa
2 krompira
1 cvekla
500 ml svinjskog bujona
1 tikvica
2 paradajza
150 g slanine
1 veza mirođije
3 čena belog luka
U odgovarajućoj šerpi sa malo ulja propržiti crni luk, kada omekša dodati mu ostatak namirnica. Kada povrće malo omekša, u drugom tiganju propržiti slaninu i kada slanina bude gotova dodati čorbu i naliti bujonom. Ostaviti da se kuva 2 sata.
Pirogi
Testo
130 ml vrele vode
1 kašičica soli
100 g brašna
Nadev
2 manja krompira (kuvana)
50 g feta sira
pola glavice crnog luka
100 g putera
50 g slanine
U tiganju na malo ulja propržiti crni luk, kada omekša dodati mu slaninu i posle toga dodati mu nadev od sira i krompira. Za testo: sjediniti vrelu vodu i brašno, kada počne da se odvaja od prstiju znamo da je testo gotovo. Ostravti da odstoji pola sata i odmah posle toga praviti jednake krugove. Nadev staviti u sredinu i preklopiti, zatvoriti stranice viljuškom i kuvati u ključaloj kodi, gotovo je kada pirogi ispliva na površinu. U manjem tiganju istopiti puter i propržiti pirogi da dobiju zlatno žutu boju. Preko toga dodati sitno seckanu slaninu i već proprženi luk.