Rustični Italijanski kolač

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rustični Italijanski kolač

Sastojci

 

Fil

  • 2 veće jabuke
  • 1 kruška
  • 3 kašike šećera
  • 50 g margarina
  • ½ kašićice bibera
  • ½ kašičice cimeta

Testo

  • 200 g margarina
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • ½ kašičice soli

Sirup od ruzmarina

  • 100 g šećera
  • 2 grančice svežeg ruzmarina
  • ½ dl vode

 Prilog

  • sladoled

 

Način pripreme:

  1. Očistiti i izrendati jabuke i krušku. U odgovarajućoj šerpi zagrejati margarin, a zatim dodati prethodno zašećerene i biberom začinjene jabuke i krušku. Dinstati dok voće ne omekša. Ostaviti sa strane.
  2. Uključiti rernu na 180 °C da se zagreje. Mikserom umutiti margarin, vanilin šećer i jaja dok se masa ne ujednači. Nakon toga dodati suve sastojke (brašno, prašak za pecivo i so) polako mešajući. Na kraju ubaciti dinstano voće, pa sve dobro izmešati dok se masa ne sjedini.
  3. Posudu za pečenje obložiti masnim papirom za pečenje i u nju sipati masu za kolač. Kolač peći u rerni oko 30 minuta. U međuvremenu skuvati sirup od šećera, vode i ruzmarina, procediti i ostaviti da se prohladi.
  4. Kolač izbosti čačkalicom. Lagano preliti sirupom da se pravilno rasporedi, dok kolač ne upije ravnomerno sav sirup.
  5. Ostaviti kolač da se ohladi, servirati ga dobro ohladjenog, po želji uz sladoled.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Motovunski ravioli sa spanaćem
sledeća
Prženija

Dodajte svoj komentar