Motovunski ravioli sa spanaćem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Motovunski ravioli sa spanaćem

Sastojci

Testo

  • 500 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 2 kašike ulja
  • ½ dl mleka
  • voda po potrebi

Fil

  • 30 g margarina
  • 400 g spanaća
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika suvog začina

 Preliv

  • ½ dl ulja
  • 300 g pilećeg mesa
  • 2 kašike  kisele pavlake
  • svež peršun
  • 3 dl neutralne pavlake
  • 2 čena belog luka
  • prstohvat majčine dušice
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • 50 g parmezana

 

Način pripreme:

  1. U tiganju zagrejati margarin pa ubaciti spanać, beli luk i suvi začin. Prodinstati nekoliko minuta, pa ostaviti sa strane da se prohladi.
  2. Sipati brašno u posudu, a u sredini napraviti udubljenje, pa dodati sve ostale sastojke. Zamesiti testo uz dodatak vode po potrebi.
  3. Testo razviti oklagijom ili mašinicom za testo debljine oko pola milimetara. Modlom ili čašom iseći krugove za raviole. U sredinu testa stavljati po kašičicu fila od spanaća, četkicom premazati ivice sa vodom da bi se testo lakše zalepilo. Preklopiti testo i dobro zatvoriti.
  4. Kuvati raviole u kipućoj vodi oko 5 minuta dok ne isplivaju na površinu.
  5. Preliv: na dobro zagrejanom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk. Nakon toga dodati na rezance iseckano belo meso. Kada se piletina malo prodinsta dodati kiselu i neutralnu pavlaku, sitno seckani beli luk, biber i suvi začin. Kuvati još nekoliko minuta.
  6. Kuvane raviole preliti sosom od piletine, posuti rendanim parmezanom i seckanim peršunom, servirati.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Teletina u džaku
sledeća
Rustični Italijanski kolač

Dodajte svoj komentar