Sastojci
Testo
- 500 g glatkog brašna
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 2 kašike ulja
- ½ dl mleka
- voda po potrebi
Fil
- 30 g margarina
- 400 g spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 kašika suvog začina
Preliv
- ½ dl ulja
- 300 g pilećeg mesa
- 2 kašike kisele pavlake
- svež peršun
- 3 dl neutralne pavlake
- 2 čena belog luka
- prstohvat majčine dušice
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- 50 g parmezana
Način pripreme:
- U tiganju zagrejati margarin pa ubaciti spanać, beli luk i suvi začin. Prodinstati nekoliko minuta, pa ostaviti sa strane da se prohladi.
- Sipati brašno u posudu, a u sredini napraviti udubljenje, pa dodati sve ostale sastojke. Zamesiti testo uz dodatak vode po potrebi.
- Testo razviti oklagijom ili mašinicom za testo debljine oko pola milimetara. Modlom ili čašom iseći krugove za raviole. U sredinu testa stavljati po kašičicu fila od spanaća, četkicom premazati ivice sa vodom da bi se testo lakše zalepilo. Preklopiti testo i dobro zatvoriti.
- Kuvati raviole u kipućoj vodi oko 5 minuta dok ne isplivaju na površinu.
- Preliv: na dobro zagrejanom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk. Nakon toga dodati na rezance iseckano belo meso. Kada se piletina malo prodinsta dodati kiselu i neutralnu pavlaku, sitno seckani beli luk, biber i suvi začin. Kuvati još nekoliko minuta.
- Kuvane raviole preliti sosom od piletine, posuti rendanim parmezanom i seckanim peršunom, servirati.