Teletina u džaku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Teletina u džaku

Sastojci

  • 1 kg teletine
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 keleraba
  • 1 koren peršuna
  • 300 g šargarepe
  • 300 g bukovača
  • 1 dl ulja
  • so i biber po ukusu
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica aleve paprike sa belim lukom

 Prilog

  • 400 g testenine taljatelje
  • 400 g balkanskog miksa povrća

 

Način pripreme:

  1. Luk iseći na rebarca. Kelerabu i peršun izrendati. Bukovače i šargarepu iseći. Meso iseći na kocke, začiniti solju, biberom i alevom paprikom.
  2. Sipati ulje u šerpu. Staviti sav luk na dno šerpe, pa preko luka staviti pola količine mesa, kelerabe, peršuna, bukovača i šargarepe. Dodati ulje i malo soli, pa ponoviti ceo proces dok se ne potrose sve namirnice. Staviti lovorov list, naliti sa 3 dl vode. Šerpu prekriti papirom i vezati kanapom (može se koristiti poklopac umesto papira).
  3. Staviti na jaču vatru da provri, a zatim utišati da polako krčka 1,5 do 2h.
  4. Prilog: Skuvati taljatelje i povrće prema uputstvu.
  5. Kuvano jelo servitati uz prilog.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Bolonjeze sa povrćem
sledeća
Motovunski ravioli sa spanaćem

Dodajte svoj komentar