Sastojci
- 1 kg teletine
- 3 glavice crnog luka
- 1 keleraba
- 1 koren peršuna
- 300 g šargarepe
- 300 g bukovača
- 1 dl ulja
- so i biber po ukusu
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica aleve paprike sa belim lukom
Prilog
- 400 g testenine taljatelje
- 400 g balkanskog miksa povrća
Način pripreme:
- Luk iseći na rebarca. Kelerabu i peršun izrendati. Bukovače i šargarepu iseći. Meso iseći na kocke, začiniti solju, biberom i alevom paprikom.
- Sipati ulje u šerpu. Staviti sav luk na dno šerpe, pa preko luka staviti pola količine mesa, kelerabe, peršuna, bukovača i šargarepe. Dodati ulje i malo soli, pa ponoviti ceo proces dok se ne potrose sve namirnice. Staviti lovorov list, naliti sa 3 dl vode. Šerpu prekriti papirom i vezati kanapom (može se koristiti poklopac umesto papira).
- Staviti na jaču vatru da provri, a zatim utišati da polako krčka 1,5 do 2h.
- Prilog: Skuvati taljatelje i povrće prema uputstvu.
- Kuvano jelo servitati uz prilog.