Bolonjeze sa povrćem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bolonjeze sa povrćem

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 450 g mlevenog junećeg mesa
  • ½ l pasiranog paradajza
  • 1,5 dl supe (bujona)
  • 450 g mediteran mix povrća
  • 500 g farfala (testenina)
  • 50 g rendanog punomasnog tvrdog sira

 

Način pripreme:

  1. Zagrejati ulje u dubokom tiganju, pa propržiti crni i beli luk dok malo ne omekšaju.

Dodati mleveno meso i uz mešanje propržiti dok meso ne dobije finu braon boju, začiniti suvim začinom.

  1. Dodati pasirani paradjz, dobro promešati i nastaviti kuvanje još jedan minut.
  2. Dodati supu. Dobro promešati i ostaviti da se krčka 35-40 minuta.
  3. 10 minuta pred kraj kuvanja dodati povrće, promešati i nastaviti kuvanje.
  4. Kada je sos gotov, po potrebi, dodati još malo bujona.
  5. U tiganj sipati kuvanu testeninu kuvanu po uputstvu sa pakovanja.
  6. Sve lagano promešati i servirati toplo posuto rendanim sirom.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Rudarski ručak
sledeća
Teletina u džaku

Dodajte svoj komentar