Šakšuka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Šakšuka

Sastojci

  • 300 g roštiljske kobasice
  • 5 čenova belog luka
  • ½ sveže ljute papričice
  • kg paradajza
  • 4 jaja
  • kašičica slatke aleve paprike
  • ½ kašičice tucane ljute paprike
  • so i biber, po ukusu
  • ulje za prženje

Prilog

  • sezonska salata

 

Način pripreme:

  1. U tiganju na malo ulja, na srednje jakoj vatri, propržiti seckani beli luk i ljutu papričicu. Pržiti svega minut do dva, često mešajući. Dodati kobasicu isečenu na komade. Pržiti kobasicu 2-3 minuta, pa dodati paradajz isečen na kocke. Posoliti i pobiberiti. Na umerenoj vatri, ostaviti paradajz da se ukrčka dok većina tečnosti ne ispari, oko 15-20 minuta.
  2. Začiniti jelo slatkom i ljutom paprikom, pa dodati jaja u šakšuku. Voditi računa da žumanca ostanu cela. Belanca treba lagano promešati kašičicom. Kuvati jelo još nekoliko minuta dok jaja ne budu gotova.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Pekinška piletina i mandarinske palačinke
sledeća
Arančini

Dodajte svoj komentar