Arančini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Arančini

Sastojci

  • 230 g pirinča
  • glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 150 ml belog vina
  • 400 ml goveđe supe
  • so i biber
  • 40 g parmezana
  • 2 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 100 g mocarele
  • 50 g brašna
  • 100 g prezli
  • ulje

 

Način pripreme:

  1. U tiganju, na srednje jakoj vatri, na malo ulja, propržiti crni i beli luk, dok ne dobiju staklastu strukturu. Posoliti. Dodati pirinač i pržiti svega 2-3 minuta. Zatim dodati vino, pa nastaviti sa kuvanjem dok sva tečnost ne ispari, konstantno mešajući.
  2. Dodavati po kutlaču supe, konstantno mešajuci dok sva tečnost ne ispari, a sva se supa ne utroši.
  3. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Skinuti pirinač sa vatre. Mešajući pirinač, dodati permezan. Prebaciti ga u posudu i ostaviti da se ohladi.
  4. Umutiti jedno jaje. Dodati ga u pirinač, pa sve dobro promešati.
  5. Napraviti loptice od pirinča tako što za svaku treba iskoristiti dve kašike mase. U centar svake loptice utisnuti kocku mocarele.
  6. U manjoj posudi umutiti jedno jaje i mleko. Zatim svaku lopticu uvaljati u brašno, pa u jaja, a onda u prezle. Panirane loptice pržiti u ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvaditi ih na papir da se ocede od viška masnoća.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Šakšuka
sledeća
Tažin

Dodajte svoj komentar