Španska tortilja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Španska tortilja

Sastojci

  • 6 krompira (oko kg)
  • 6 jaja
  • glavica crnog luka
  • crvena paprika
  • 50 g graška
  • 3 čena belog luka
  • so i biber
  • ulje za prženje

Prilog

  • kiseli krastavčići
  • feferoni
  • ajvar
  • sir
  • paradajz

 

Način pripreme:

  1. Oljuštiti krompir i luk. Krompir iseći na kolutove, a luk sitno. Pomešati krompir i luk, pa ih pržiti 10 minuta na srednje jakoj vatri u dubljem ulju, uz povremeno mešanje, laganim pokretima da se krompir ne zgnječi. Nakon toga krompir i luk izvaditi u cediljku da se ocede od suvišne masnoće.
  2. U činiju razlupati jaja. Začiniti ih solju i biberom, pa ih umutiti žicom. Dodati sitno seckani beli luk, grašak i papriku isečenu na kockice. Sve dobro promešati.
  3. Tepsiju sa kopčom obložiti papirom za pečenje. Po njenom dnu rasporediti krompir i luk, pa ih preliti smesom od jaja. Sve lagano promešati, pa peći u zagrejanoj pećnici na 190°C, 30 minuta.
  4. Špansku tortilju (omlet) servirati uz tapase kao sto su krastavčići, feferoni, masline, pršut … po želji

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Vegetarijansko kube
sledeća
Indijska halva

Dodajte svoj komentar