Indijska halva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Indijska halva

Sastojci

  • 500 g šargarepe
  • 6 kašika šećera
  • 1 ½ dl mleka
  • kašika meda
  • 50 g margarina
  • 50 g lešnika
  • 50 g brusnica
  • rendana kora od pomorandže

Čokoladni preliv

  • 100 g crne čokolade
  • ½ dl slatke pavlake
  • kašika mlečnog margarina

 

Način pripreme:

  1. Na umerenoj vatri u šerpi rastopiti margarin. Na njemu prodinstati rendanu šargarepu, svega 5-6 minuta, često mešajući. Dodati mleko i šećer pa na srednje-jakoj vatri nastaviti kuvanje. Nakon nekoliko minuta smanjiti vatru, pa dodati med. Dobro promesati, dodati brusnice i krupno mleveni lešnik. Zatim dodati koru pomorandže. Sve ostaviti da se krčka još nekoliko minuta odnosno dok sva tečnost ne ispari. Skloniti sa vatre te ostaviti da se halva malo prohladi.
  2. Modlu (modle) obložiti prijanjajućom folijom, pa je napuniti pripremljenom smesom. Ostaviti da se potpuno ohladi tj. stegne. Nakon toga je izvaditi iz modle i servirati na tanjir. Ukloniti foliju.
  3. Na margarinu rastopiti usitnjenu čokoladu, pa joj dodati slatku pavlaku. Sve dobro promešati da se dobije kompaktna i glatka smesa.
  4. Serviranu halvu preliti dobijenim čokoladnim prelivom.

 

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Španska tortilja
sledeća
Ratničko pile

Dodajte svoj komentar