Ratničko pile

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ratničko pile

Sastojci

  • 4 bataka sa karabatakom
  • ulje za prženje

Marinada

  • sok od limuna
  • kašičica aleve paprike
  • kašičica soli
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • ½ kašičice bibera

Fil

  • 600 g pirinča
  • ½ glavice crvenog luka
  • 3 dl supe
  • 50 g lešnika
  • 50 g badema
  • kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice cimeta

 

Način pripreme:

  1. Batake odvojiti od kosti i kožice. Začiniti piletinu začinima za marinadu i limunovim sokom. Sve dobro promešati te ostaviti u frizider na 1h. Potopiti pirinač u hladnu vodu te i njega ostaviti da odstoji 1h. Nakon toga ga procediti.
  2. U tiganju, na srednje jakoj vatri, na malo ulja propržiti sitno seckani luk. Dodati mu pirinač pa sve pržiti 2-3 minuta konstantno mešajući. Dodati jednu kutlaču supe, pa nastaviti sa krčkanjem, često mešajući. Začiniti pirinač sa solju, biberom i cimetom. Naliti preostalom supom te nastaviti sa kuvanje, često mešajući. Kada je sva tečnost isparila dodati krupno mlevene bademe i lešnike. Sve dobro promešati, ostaviti na vatri još svega minut-dva te skloniti sa strane.
  3. Pripremiti 4 papira za pečenje dimenzija 50×30 cm. Na svaki papir staviti po ¼ fila od pirinča i meso jednog bataka sa karabatakom. Upakovati u paketiće.
  4. Zagrejati pećnicu na 200°C te peći pripremljene paketiće u nauljenom plehu 35 minuta. Servirati toplo.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Indijska halva
sledeća
Blinci sa sirom

Dodajte svoj komentar