Anzaški biskvit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Anzaški biskvit

Sastojci

  • 150 g brašna
  • 90 g ovsenih pahuljica
  • 90 g kokosovog brašna
  • 150 g smeđeg šećera
  • 125 g mlečnog margarina
  • 2 kašike ječmenog slada
  • 2 kašike vode
  • kašika sode bikarbone

 

Način pripreme:

  1. U velikoj posudi pomešati brašno, ovsene pahuljice, kokosovo brašno i smeđi šećer.
  2. U šerpu staviti margarin, ječmeni slad i vodu i na blagoj vatri mešati dok se ne istopi. Dodati sodu bikarbonu.
  3. Istopljenu masu dodati u posudu sa suvim sastojcima, i mešati dok se sastojci ne sjedine i dobije rastresita masa.
  4. Uključiti rernu na 160°C. Pleh obložiti papirom.
  5. Od dobijene mase praviti kuglice, ređati ih u pleh u razmacima od 5 cm. Blago izravnati kuglice kašikom i peći 15 do 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
  6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hlade u plehu 5-10 minuta. Nakon toga staviti ih na žičani ram da se potpuno ohlade.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Bavarske perece
sledeća
Bafalo krilca

Dodajte svoj komentar