Bavarske perece

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bavarske perece

Sastojci

Perece

  • ⅓ pakovanja kvasca
  • kašika žutog šećera
  • kašičica soli
  • 3 dl vode
  • 500 g brašna
  • kesica sode bikarbone
  • kašika mlečnog margarina
  • 30 g krupne morske soli
  • 1 l vode za kuvanje

Sirni namaz

  • 100 g bavarskog sira sa plavom plesni
  • kašika margarina
  • 2 kašike sirnog namaza
  • 0,3 dl piva
  • ½ kašičice paprike
  • ½ kašičice bibera
  • vlašac po ukusu

 

Način pripreme:

(Za 12 komada)

  1. U šolju tople vode staviti kvasac šećer i so da kvasac “proradi”. Zamesiti testo i ostaviti da naraste, oko 30 minuta.
  2. U plitkom loncu zagrejati litar vode u kojoj se ratopi soda bikarbona.
  3. Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 12 jednakih delova. Od svakod dela napraviti “glistu” dužine 50 cm. Oblikovati u perecu i svaku potopiti u rastvor sode bikarbone, posuti krupnom solju. Ostaviti na plehu 10-15 minuta.
  4. Peći u rerni na 230°C 10-15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi iz rerne i premazati rastopljenim margarinom.
  5. Sve sastojke za sirni namaz staviti u posudu i štapnim blenderom dobro sjediniti i začiniti. Servitati dekorisano mladim lukom i svežim začinskim biljem.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Mafini
sledeća
Anzaški biskvit

Dodajte svoj komentar