Biftek na žitu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Biftek na žitu

Sastojci

  • 400 g junećeg bifteka
  • 250 g žita
  • glavica crnog luka
  • dl goveđe supe
  • dl crvenog vina
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • ulje
  • so i biber

Dekoracija

  • grančica svežeg origana

 

Način pripreme:

  1. Pre kuvanja potopiti žito u hladnoj vodi da odstoji 1-2 h. Nakon toga skuvati žito.
  2. U tiganju, na malo ulja, propržiti luk. Malo ga posoliti, pa dodati malo vode (oko1dl). Krčkati luk na umerenoj vatri sve dok ne omekša tj. sva tečnost ne ispari.
  3. U manju šerpu sastaviti vino, supu i šećer. Sos kuvati na umerenoj vatri desetak minuta.
  4. Posoliti i pobiberiti meso. Zagrejati malo ulja u tiganju, pa ispeći meso sa svih strana. U zavisnosti od želje pržiti meso: za krvav biftek po minut sa svake strane. Za srednje pečen po 4-5 minut sa svake strane. Za reš pečen po 10 minuta sa svake strane.
  5. U tiganj sa lukom dodati skuvano i ocedjeno žito. Posoliti ga po ukusu. Dodati veću količinu sosa, pa sve dobro promešati.
  6. Iseći biftek na komade. Na tanjiru servirati žito, na njemu biftek i sve to poprskati preostalim vinskim sosom. Ukrasiti jelo grančicom origana.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Nasi Goreng
sledeća
Holandske palačinke

Dodajte svoj komentar