Nasi Goreng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nasi Goreng

Sastojci

  • 300 g pirinča dugog zrna
  • 300 g pilećeg filea
  • 3 struka mladog luka
  • šargarepa
  • ljuta papričica
  • ½ paprike
  • 2 čena belog luka
  • ½ dl tamnog soja sosa
  • kašičica smeđeg šećera
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 4 jaja
  • so i biber
  • 2 kašičice tucane sudžuk paprike
  • svež peršunov list
  • ulje za prženje

 

Način pripreme:

  1. Pripremiti namirnice: Skuvati i ohladiti pirinač. Piletinu iseći na trakice. Mladi luk i ljutu papričicu iseći na kolutiće. Šargarepu i papriku iseći na štapiće. Sitno iseckati pešunov list. Beli luk treba zgnječiti.
  2. Pripremiti sos od soja sosa, smeđeg šećera i susamovog ulja tako sto sve namirnice dobro treba promešati u manjoj činiji.
  3. Na malo ulja u tiganju, na srednje-jakoj vatri, ispržiti piletinu. Posoliti je i pobiberiti. Izvaditi piletinu iz tiganja i ostaviti je sa strane.
  4. U istom tiganju zagrejati malo ulja, na jakoj vatri , pa propržiti šargarepu, papriku, mladi i beli luk i ljutu papričicu. Pržiti ih svega par minuta, često mešajuci, da bi povrće ostalo hrskavo.
  5. Dodati povrću piletinu i pirinač, sve zaliti pripremljenim sosom, pa sve dobro promešati. Začiniti tucanom paprikom, a po želji dosoliti i pobiberiti s’tim što treba voditi računa da je sos od soje podosta slan. Krčkati jos svega 2-3 minuta da se ukusi sjedine.
  6. Ispržiti jaja na ‘oko’ pa indonežanski pirinač servirati sa jajima. Ukrasiti peršunom.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Tažin
sledeća
Biftek na žitu

Dodajte svoj komentar