Holandske palačinke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Holandske palačinke

Sastojci

Testo

  • 2 kašike mlečnog margarina
  • 5 jaja
  • 4 dl mleka
  • 400 g brašna
  • prašak za pecivo
  • kašičica soli

Slani fil

  • 200 g kačkavalja
  • 50 g šampinjona
  • 100 g slanine pančete
  • ljuta papričica
  • manja glavica crnog luka

Dekoracija

  • svež bosiljak
  • čeri paradajz

Slatki fil

  • jabuka
  • 2 kašike mlečnog margarina
  • 2 kašike kristal šećera
  • kašičica cimeta
  • 50 g crne čokolade
  • šećer u prahu

 

Način pripreme

  1. U većoj činiji mikserom umutiti jaja, margarin i so. Dodati mleko, pa ponovo sve dobro umutiti. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo, pa nastaviti sa mućenjem sve dok se ne dobije ujednačena masa. Gustina testa treba da je za nijansu gušća od domaćeg testa za palačinke.
  2. Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju sipati 2/3 pripremljene mase. Ravnomerno je rasporediti. Preko testa narendati kačkavalj, zatim luk isečen na rebarca i papričicu isečenu na kolutove. Isto tako rasporediti slaninu isečenu na tanke režnjeve i šampinjone isečene na listiće.
  3. Tepsiju staviti u pečnicu zagrejanu na 200°C na 20 minuta. Pri serviranju slanu palačinku ukrasiti bosiljkom i čeri paradajzom.
  4. U manjoj šerpi rastopiti margarin i kristal šećer. Dodati cimet i jabuke isečene na listiće. Sve krčkati par minuta na umerenoj temperaturi tj. sve dok jabuke ne omekšaju.
  5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Sipati u tepsiju preostalo testo pa ga ravnomerno rasporediti. Po njemu poređati listiće jabuke i komadiće čokolade. Peći u pećnici zagrejanoj na 200°C, 20 minuta.
  6. Pri serviranju slatku palačinku, po želji, posuti prah šećerom.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Biftek na žitu
sledeća
Pastia

Dodajte svoj komentar