Brzi kolač od urmi i badema, topla salata od brokolija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Brzi kolač od urmi i badema, topla salata od brokolija

Sastojci

Kora

300 g urmi
200 g badema
20 ml kokosovog ulja

 

Fil

1 kesica krem pudinga sa ukusom bele čokolade
1 kesica burbon vanila šećera

300 ml mleka

100 g brusnica za dekoraciju

 

Izvaditi koščice iz urmi. Urme, badem i kokosovo ulje samleti u blenderu. Od dobijene smese napraviti koru sa ivicama u kalupu obloženim pek papirom.

U posudu sipati sadržaj kesice sa mlekom i umutiti. Dobijeni fil preliti preko napravljene kore u kalupu i ostaviti u frižideru da se ohladi. Dekorisati brusnicama i servirati.

 

Topla salata od brokolija

1 brokoli
200 g prokelja
1 glavica crvenog luka
100 g badema
20 g brusnica
1 veganski sir sa začinima

1 veganski sir sa crnim i belim susamom
so
biber
maslinovo ulje

 

Prokelj blanširati u vodi. Rascvetati brokoli, crveni luk iseći na tanka rebarca. Na maslinovom ulju sotirati luk i brokoli. Dodati prokelj, posoliti i pobiberiti. Dodati iseckane bademe i brusnicu i skloniti sa vatre. Veganski sir iseći na kriške i tostirati ga na tiganju sa malo ulja. Na gotovu salatu servirati sir i krupno seckane bademe.

 

Veganski sir

 

100 g sirovog suncokreta

100 g sirovog badema

100 g sirovog lešnika

4 kašičice himalajske soli

4 kašike nutritivnog kvasca

4 kašičice bibera

2 kašičice belog luka u prahu

1 kašičica muskantnog oraščića

3 kašike rafinisanog kokosovog ulja

origano

Kitchen TV

prethodna
Zubatac zapečen sa povrćem i začinskim biljem
sledeća
Holandski hleb, slatko od kupina, pašteta od guščije džigerice

Dodajte svoj komentar