Zubatac zapečen sa povrćem i začinskim biljem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zubatac zapečen sa povrćem i začinskim biljem

Sastojci

1 zubatac (oko 500 g)

100 g tikvica

100 g karfiola

100 g brokolija

1 crvena jabuka

1 krompir

majčina dušica

maslinovo ulje

 

Za serviranje

1 pakovanje alfa klica

1 limun

 

 

Tikvicu, karfiol, brokoli, šargarepu, jabuku i krompir iseći na krupno i kratko blanširati u vodi. Očišćenu ribu posoliti spolja i iznutra i staviti na papir za pečenje. Oko ribe staviti blanširano povrće i jabuku. Preko staviti majčinu dušicu i ribu zatvoriti papirom za pečenje i saviti ivice da se dobro zatvori. Ivice pak papira posuti pirinčem kako se kesa ne bi otvorila. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.

 

Crudites – sirovo povrće 

 

2 šargarepe

1 crvena paprika

1 žuta paprika

1 zelena paprika

1 krastavac

150 g čeri paradajza

1 veza rotkvica

1 veza mladog luka

1 veza špargli

so

 

Prilog

1 pakovanje tortilja

ulje za prženje

 

Svo povrće iseći na krupnije komade i staviti ga u slanu vodu pola sata. Tortilje iseći na trouglove i pržiti na tiganju sa zagrejanim uljem.

 

Tasty

Domaći humus namaz

 

200 g kuvanih leblebija

3 kašike tahini paste

2 čena belog luka

mleveni kumin

maslinovo ulje

malo vode

1 limun

1 kašičica sode bikarbone

 

U blender staviti leblebije, tahini pastu, maslinovo ulje, malo vode, beli luk i kumin i izblendati. U gotov namaz dodati sodu bikarbonu i sok od limuna i sve promešati. Po želji u namaz dodati malo soli.  Služiti uz Crudites i pržene tortilje.

 

Kitchen TV

prethodna
Dva “surf & turf” ražnjića i pire od graška
sledeća
Brzi kolač od urmi i badema, topla salata od brokolija

Dodajte svoj komentar