Sastojci
300 g fileta tune
300 g svinjskog filea
3 kobasice
8 kuvanih kozica
4 štapića za ražnjiće
ulje
Marinada
1 kašika meda
1 limun
50 ml soja sosa
Pire od graška
450 g graška
125 g putera
3 grančice sveže nane
maslinovo ulje
2 čena belog luka
so
malo vode
Napraviti marinadu za file tune od soja sosa, soka od limuna i meda. File tune iseći na kocke i staviti u marinadu. Svinjski file iseći na kocke. Na 2 ražnjića ređati isečen i mariniran file tune i isečen svinjski file, blago posoliti. Kobasice iseći na 3 cm dužine i očistiti kuvane kozice. Na druga dva ražnjića ređati kobasice i kozice. Sve ražnjiće grilovati na gril tiganju sa malo ulja.
Pire od graška: Na maslinovom ulju pržiti iseckan beli luk i dodati grašak. Naliti malo vode dok se ne skuva. Dodati nanu i puter i mešati dok se ne rastopi. Izblendati grašak ručnim mikserom da se dobije pire i posoliti.
Tasty
Voćna salata
1 mango
1 jabuka
2 kivija
limun
maslinovo ulje
Očistiti voće i iseckati na kockice. Sve spojiti u jednu činiju i dodati malo maslinovog ulja i sok od limuna.