Dva “surf & turf” ražnjića i pire od graška

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dva “surf & turf” ražnjića i pire od graška

Sastojci

300 g  fileta tune

300 g svinjskog filea

3 kobasice

8 kuvanih kozica

4 štapića za ražnjiće

ulje

 

Marinada

1 kašika meda

1 limun

50 ml soja sosa

 

Pire od graška

450 g graška

125 g putera

3 grančice sveže nane

maslinovo ulje

2 čena belog luka

so

malo vode

 

Napraviti marinadu za file tune od soja sosa, soka od limuna i meda. File tune iseći na kocke i staviti u marinadu. Svinjski file iseći na kocke. Na 2 ražnjića ređati isečen i mariniran file tune i isečen svinjski file, blago posoliti. Kobasice iseći na 3 cm dužine i očistiti kuvane kozice. Na druga dva ražnjića ređati kobasice i kozice. Sve ražnjiće grilovati na gril tiganju sa malo ulja.

Pire od graška: Na maslinovom ulju pržiti iseckan beli luk i dodati grašak. Naliti  malo vode dok se ne skuva. Dodati nanu i puter i mešati dok se ne rastopi. Izblendati grašak ručnim mikserom da se dobije pire i posoliti.

 

Tasty

Voćna salata

 

1 mango

1 jabuka

2 kivija

limun

maslinovo ulje

 

Očistiti voće i iseckati na kockice. Sve spojiti u jednu činiju i dodati malo maslinovog ulja i sok od limuna.

 

Kitchen TV

prethodna
Južnjačka minestrone supa sa kozicama, baby krompirom i kukuruzom
sledeća
Zubatac zapečen sa povrćem i začinskim biljem

Dodajte svoj komentar