Sastojci
600 g kozica
1 paškanat
1 stabljika celera
1 praziluk
maslinovo ulje
200 g mladog krompira
400 g kukuruza
2 šargarepe
400 g paradajz pelata
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
400 g belog pasulja
250 g fusili testenine
biber u zrnu
bosiljak
1 l vode
so
Bujon: Glave i oklop kozica propržiti na ulju. Dodati paškanat, praziluk i stabljiku celera krupno iseckane i naliti vodom. Kuvati na tihoj vatri.
Propržiti luk iseckan na rebarca u šerpi. Dodati krompir i šargarepu isečene na kockice i naliti vodom dok ne prekrije povrće. Dodati kukuruz. Začiniti solju, biberom u zrnu, suvim bosiljkom i sitno iseckanim belim lukom.
Deset minuta pre nego što krompir bude gotov dodati testeninu, proceđen i ispran pasulj, očišćene kozice i pelat i sve naliti proceđenim bujonom i kuvati još 10 minuta.
Tasty
Aromatizovani krutoni
1 veza korijandera
2 čena belog luka
maslinovo ulje
krutoni
Izblendati korijander i beli luk sa maslinovim ujem: U posudi spojiti masu iz blendera sa krutonima i servirati uz minestrone supu.