Losos na pirinčanim nudlama u kari sosu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Losos na pirinčanim nudlama u kari sosu

Sastojci

Losos spremljen “sous vide” tehnikom na 55C na pirinčanim nudlama u kari sosu

 

150 g pirinčanih nudli

400 g filea lososa

 

Kari sos

200 ml kokosovog mleka

100 g crvene kari paste

1 glavica crvenog luka

1 glavica belog luka

 

Za serviranje

maslinovo ulje

so

 

Losos očistiti i staviti svaku porciju u kesu za vakumiranje i vakumirati. Kesu ubaciti u šerpu sa vodom koja je zagrejana uz pomoć „sous vide-a“ na 55 stepeni i držati ga pola sata u zagrejanoj vodi koja održava temperaturu.

U tiganju ispržiti crveni i beli luk, dodati kari pastu i preliti kokosovim mlekom.  Nudle kuvati 4-5 minuta u ključaloj vodi, pa zatim procediti i ubaciti ih u kari sos.

Servirati lososa sa nudlama i salatom. Staviti preko lososa so i maslinovo ulje

 

Tasty

 

Mešani “ceviche” od dimljenog i svežeg lososa i avokada

 

100 g svežeg filea lososa

100 g dimljenog lososa

1 avokado

1 limeta

1 granny smith jabuka

3 čeri paradajza

1 veza mladog luka

1 veza korijandera

1 glavica crvenog luka

so

maslinovo ulje

 

Svežeg lososa očistiti i skinuti mu kožu. Oba lososa iseći na kocke. Mladi luk, crveni luk i korijander sitno iseckati. Avokado i jabuku  iseći na kocke. Čeri paradajz iseći na kriške.  Sve spojiti u jednu činiju, so i isceđenu limetu i maslinovo ulje.

 

Kitchen TV

prethodna
Lepljiva pileća krilca marinirana u sweet chilli i soja sosu
sledeća
Južnjačka minestrone supa sa kozicama, baby krompirom i kukuruzom

Dodajte svoj komentar