Lepljiva pileća krilca marinirana u sweet chilli i soja sosu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lepljiva pileća krilca marinirana u sweet chilli i soja sosu

Sastojci

1,5 kg pilećih krilaca

 

Marinada

50 g sweet chilli sosa

200 g soja sosa

50 g đumbira

2 čena belog luka

beli biber

1 pomorandža

 

Kuvati soja sos sa oljuštenim i iseckanim  đumbirom, sokom pomorandže i belim lukom. Dodati slatko-ljuti sos i beli biber i kratko ukuvati. Krilca ispeći u zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta. Kad se ispeku izvaditi iz rerne i premazati skuvanim sosom i vratiti da se zapeku 5 do 10 minuta.

 

Tasty

Azijska salata sa jestivim cvećem i egzotičnim voćem

 

1 šargarepa

1 krastavac

1 paradajz

2 kriške ananasa

1 pomorandža

1 kivi

so

maslinovo ulje

jestivno cveće

 

Kivi, pomorandžu, paradajz, krastavac i šargarepu očistiti i iseći na kockice. Ananas iseći na kriške. Dodati so i maslinovo ulje. Sve sastojke promešati. Pri služenju salatu ukrasiti jestivim cvećem. Salati se po želji može dodati sok od limuna.

 

Kitchen TV

prethodna
Caponata – sicilijanska topla salata od patlidžana i celera
sledeća
Losos na pirinčanim nudlama u kari sosu

Dodajte svoj komentar