Caponata – sicilijanska topla salata od patlidžana i celera

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Caponata – sicilijanska topla salata od patlidžana i celera

Sastojci

1 patlidžan

50 g pinjola

100 g maslina

100 g suvog grožđa

100 g badema

4 štapića celera

500 ml paradajz soka

2 čena belog luka

2 glavice crnog luka

1 veza peršuna

1 dl sirćeta

suvi čili

1 teglica kapra

biber

so

maslinovo ulje

 

Jednu glavicu crnog luka iseći na sitno. U dve šerpe sipati maslinovo ulje i podeliti iseckan luk i pržiti na tihoj vatri. Patlidžan iseći na pola pa na kriške i posoliti. Suvo grožđe potopiti u vodi. U jednu šerpu dodati iseckane štapiće celera. U drugu dodati paradajz sok i ostaviti da se lagano kuva. Kada celer bude gotov izvaditi ga iz šerpe i zameniti usoljenim patlidžanom, dodati još malo ulja i pržiti. Proprženom celeru koji je u posudi dodati kapar. U paradajz sos koji se kuva dodati sirće. Patlidžan  spojiti sa celerom i kaprom. U istu šerpu staviti iseckan crni luk na rebarca i pržiti. Dodati malo ulja i soli u šerpu sa lukom. U posudu sa povrćem dodati pinjole, iseckane bademe i sitno iseckan beli luk. Sve iz posude vratiti u šerpu u kojoj se prži luk i promešati. Ocediti suvo grožđe i dodati u šerpu. Kratko sve zajedno propržiti i dodati čili i biber. Naliti sve paradaz sosom i ostaviti da se još malo skuva na laganoj vatri. Na kraju dodati masline, promešati i servirati.

 

 

Tasty

 

Gratinirani paradajz sa parmezanom i bosiljkom

 

2 veća paradajza

4 parčeta tost hleba

1 veza peršuna

4 čena belog luka

100 g narendanog parmezana

 

Tasty: Paradajz iseći na pola i izdubiti i posoliti. U blender staviti sredinu tost hleba, peršun i beli luk. Izblendati i napuniti paradajz. Preko posuti parmezan i zapeći u rerni 15-20 minuta na 180°C.

 

Kitchen TV

prethodna
Najbolje domaće burger lepinje sa ćufticama u sosu
sledeća
Lepljiva pileća krilca marinirana u sweet chilli i soja sosu

Dodajte svoj komentar