Najbolje domaće burger lepinje sa ćufticama u sosu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Najbolje domaće burger lepinje sa ćufticama u sosu

Sastojci

Tangzhong

20 g brašna

30 ml vode

60 ml mleka

 

Testo

120 ml mleka

9 g kvasca u prahu

320 g brašna

1 kašika soli

35 g šećera

1  celo jaje

1 žumance

45 g putera

 

Za premaz

1 celo jaje

malo mleka

 

Tangzhong: u maloj šerpici spojiti brašno, mleko i vodu i kuvati lagano uz neprestano mešanje dok masa ne dobije gustinu paste.

Lepinje: Aktivirati kvasac u mlakom mleku zajedno sa prstohvatom brašna i šećera. U mikseru mutiti brašno sa jajima. Dodati šećer, so i napravljeni tangzhong i nastaviti sa mešanjem. Dodati puter i mešati sve 10 minuta. Kad se testo umesi prebaciti ga u čistu posudu, prekriti folijom i ostaviti sat vremena na toplom da naraste.

Kada testo naraste podeliti ga na jednake jufke od 80 g i ostaviti još jednom da narastu 30 minuta.

Kad narastu peći ih u zagrejanoj rerni na 180°C 15 minuta.

 

Ćufte

600 g junećeg mlevenog mesa

1 glavica crvenog luka

2 kašike prezli

1 veza peršuna

2 kašike masti

majčina dušica

so

biber

 

Sos

500 ml paradajz soka

1 glavica crvenog luka

2 čena belog luka

1 kašika masti

so

biber

 

Sitno iseckati crveni luk, beli luk i peršun. Spojiti u posudi sa mlevenim mesom. Dodati prezle, so, biber, majčinu dušicu i promešati. Oblikovati ćufte i pržiti na tiganju sa mašću.

 

Tasty

 

Iceberg & baby spanać salata

 

100 g  iceberg salate

50 g mladog spanaća

100 g nara

1 kruška

so

maslinov ulje

balzamiko sirće

 

Iseckati iceberg i krušku na kockice.

 

Tasty: Spojiti sve sastojke.

Pečenu kajzericu iseći na pola, u sredinu staviti salatu i ćuftu i servirati.

 

 

Kitchen TV

prethodna
Konceptni štapići (žerbo kocke) sa marcipanom
sledeća
Caponata – sicilijanska topla salata od patlidžana i celera

Dodajte svoj komentar