Sastojci
Tangzhong
20 g brašna
30 ml vode
60 ml mleka
Testo
120 ml mleka
9 g kvasca u prahu
320 g brašna
1 kašika soli
35 g šećera
1 celo jaje
1 žumance
45 g putera
Za premaz
1 celo jaje
malo mleka
Tangzhong: u maloj šerpici spojiti brašno, mleko i vodu i kuvati lagano uz neprestano mešanje dok masa ne dobije gustinu paste.
Lepinje: Aktivirati kvasac u mlakom mleku zajedno sa prstohvatom brašna i šećera. U mikseru mutiti brašno sa jajima. Dodati šećer, so i napravljeni tangzhong i nastaviti sa mešanjem. Dodati puter i mešati sve 10 minuta. Kad se testo umesi prebaciti ga u čistu posudu, prekriti folijom i ostaviti sat vremena na toplom da naraste.
Kada testo naraste podeliti ga na jednake jufke od 80 g i ostaviti još jednom da narastu 30 minuta.
Kad narastu peći ih u zagrejanoj rerni na 180°C 15 minuta.
Ćufte
600 g junećeg mlevenog mesa
1 glavica crvenog luka
2 kašike prezli
1 veza peršuna
2 kašike masti
majčina dušica
so
biber
Sos
500 ml paradajz soka
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
1 kašika masti
so
biber
Sitno iseckati crveni luk, beli luk i peršun. Spojiti u posudi sa mlevenim mesom. Dodati prezle, so, biber, majčinu dušicu i promešati. Oblikovati ćufte i pržiti na tiganju sa mašću.
Tasty
Iceberg & baby spanać salata
100 g iceberg salate
50 g mladog spanaća
100 g nara
1 kruška
so
maslinov ulje
balzamiko sirće
Iseckati iceberg i krušku na kockice.
Tasty: Spojiti sve sastojke.
Pečenu kajzericu iseći na pola, u sredinu staviti salatu i ćuftu i servirati.