Konceptni štapići  (žerbo kocke) sa marcipanom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Konceptni štapići (žerbo kocke) sa marcipanom

Sastojci

Testo

4 žumanca

180 g masti

3 supene kašike šećera

2 dl mleka

1/2 pakovanja svežeg kvasca

500 g brašna

 

Fil

250 g mlevenih oraha

250 g šećera

10 supenih kašika džema od kajsija

150 g marcipana

 

Preliv

200 g čokolade za kuvanje

3 kašike mleka

30 g putera

 

 

Tasty

 

Zalogaji sa tapenadom od maslina i čeri paradajzom

 

1 baget

 

Namaz

150 g zelenih maslina

100 g semenki suncokreta

maslinovo ulje

1 sveža grana ruzmarina

čeri paradajz

50 g parmezana

 

Aktivirati kvasac u mlakom mleku sa šećerom. U posudi spojiti brašno, mast, žumanca i dodati aktiviran kvasac. Umesiti i ostaviti da naraste.

Naralo testo podiliti na 4 jednaka dela. Razvući svaki deo oklagijom u pravougaoni oblik na površini posutom brašnom. U posudu za pečenje staviti prvu koru. Premazati je trećinom džema i posuti trećinom šećera i trećinom mlevenih oraha. Izrendati i trećinu marcipana. Isti proces ponoviti još dva puta. Poslednju koru samo staviti kao poklopac i viljuškom napraviti rupice. Staviti u zagrejanu rernu na 180°C i peći 40 minuta.

Kad se ispeče i potpuno ohladi preliti je čokoladom otopljenoj na pari sa malo mleka i putera. Ostaviti da se čokolada stegne u frižideru.

 

Tasty: Izblendati masline sa golicom, ruzmarinom i maslinovim uljem. Čeri paradajz iseći na pola i ljuštilicom napraviti listiće od parmezana. Na isečen baget namazati tapenadu od maslina, staviti isečen čeri i ukrasiti listićem parmezana.

Kitchen TV

prethodna
Podvarak sa prasetinom
sledeća
Najbolje domaće burger lepinje sa ćufticama u sosu

Dodajte svoj komentar