Čokoladna torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čokoladna torta

Sastojci

Za 8 osoba

 

Kora

250 ml sojinog mleka

1 kašika jabukovog sirćeta

130 g ovsenog brašna

150 g pšeničnog brašna

300 g žutog šećera

2 kašike kakao praha

2 kašičice praška za pecivo

1,5 kašičica sode bikarbone

½ kašičice soli

½ kašičice cimeta

1 banana

120 ml espreso kafe

120 ml kokosovog ulja

1 kašičica vanila ekstrakta

 

Fil

300 g pečenih lešnika

300 g svežih urmi

50 g kakao praha

450 ml sojinog mleka

1 kašičica vanila ekstrakta

1 kašika kokosovog ulja

100 g crne čokolade

 

Dekoracija

100 g jagoda

50 g čija semenki

50 g badema

50 g crne čokolade

 

Premazati 2 okrugla kalupa od 20 cm uljem i na dno staviti papir za pečenje isečen u odnosu na dno kalupa. U činiji pomešati sojino mleko sa jabukovim sirćetom i ostaviti sa strane da se blago zgrudva.  Uzeti veću posudu i u njoj pomešati sve suve sastojke za koru, zatim napraviti rupu u sredini. Vratiti se na činiju sa mlekom i sirćetom i dodati 2 izgnječene banane, skuvanu espreso kafu, cimet, kokosovo ulje i vanila ekstrakt. Dobro sjediniti i sipati u činiju sa suvim sastojcima i sve sjediniti.

Ne mešati previše kako bi testo ostalo vazdušasto. Odvojiti smesu na dva jednaka dela i sipati u kalupe. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta na 180°C.

Dok se kore peku napraviti fil.

U blenderu samleti lešnike i dodati im urme, kokosovo ulje, kakao, sojino mleko i vanilin ekstrakt, a zatim i otopljenu crnu čokoladu.

Kada su kore gotove, sačekati da se ohlade 10 minuta pre nego što ih izvadite iz kalupa, a zatim ih ostaviti potpuno da se ohlade.

Postaviti koru na tacnu ili dasku, premazati je filom, zatim dodati drugu koru i ponovo premazati tortu odozgo. Dekorisati tortu, ostaviti u frižideru da se stegne i poslužiti.

 

Kitchen TV

prethodna
Mlinci sa tikvicama i sirom i cookies
sledeća
Mramorni mafini, mafini od palente i džem od malina

Dodajte svoj komentar