Čokoladni sufle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čokoladni sufle

Sastojci

 

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 60 g margarina (20 g za premazivanje)
  • kašika brašna
  • 4 jaja
  • 60 g šećera (10 g za posipanje vatrostalnih posuda)
  • kašika skroba
  • ½ kašičice soli

Preliv

  • 400 g smrznutih malina
  • kašičica vanilin šećera
  • 2 kašike šećera

 

Način pripreme:

  1. U vatrostalnu posudu staviti čokoladu i margarin, pa rastopiti na pari uz povremeno mešanje dok se ne dobije ujednačena masa.
  2. Premazati margarinom vatrostalne posude i posuti ih šećerom. Staviti posude u frižider do pripreme. Uključiti rernu na 200° C da se zagreje.
  3. U posudu za mućenje odvojiti 2 žumanca, dodati 2 kašike šećera i umutiti lagano mikserom, pa dodati kašiku brašna. Sjediniti masu. Uz lagano mešanje sipati rastopljenu čokoladu i margarin.
  4. Od 4 belanaca umutiti šne, a na pola procesa dodati ostatak šećera i kašiku skroba. Dobro umutiti dok ne dobijemo čvrst sneg.
  5. U masu od čokolade i žumanaca dodati 2 kašike ulupanih belanaca, pa promešati dok se ne ujednači masa. Nakon toga sipati ostatak belanaca i lagano sjediniti masu.
  6. Izvaditi modle iz frižidera i napuniti masu do pola. Peći u rerni oko 15-20 minuta dok masa ne naraste i počne da se odvaja od zidova posude.
  7. Napraviti preliv: maline, vanilin šećer i šećer ušpinovati dok se šećer na rastopi. Sufle servirati odmah po vađenju iz rerne u posudama u kojima je pečen, preliv servirati posebno.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Money bag
sledeća
Mlečnica i pita sa žitom

Dodajte svoj komentar