Čorba od pečenog batata i šargarepe uz baget sa golicom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čorba od pečenog batata i šargarepe uz baget sa golicom

Sastojci

Čorba od pečenog batata i šargarepe

 

400 g batata

400 g šargarepe

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

50 ml pavlake za kuvanje

šuplja kost

crveni biber u zrnu

so

ulje

 

Iseći šargarepu i batat na tanke štapiće, pa ih prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje. Posoliti, poprskati uljem i peći na 180 C oko 45 minuta. U međuvremenu, propržiti u šerpi za supu crni i beli luk, dodati šuplju kost, povrće iz rerne i naliti vodom. Pred kraj izblendati štapnim mikserom. Dok se supa kuva, pripremiti baget.

 

Baget sa golicom

 

600 g brašna

1 kašika putera

1 kašičica soli

300 ml vruće vode

1 kesica suvog kvasca

100 g golice

 

Pomešati sve sastojke, zamesiti glatko testo, ostaviti ga da nadođe. Premesiti ga i oblikovati u baget. Napraviti 3 plitka reza, posuti brašnom, premazati rastopljenim puterom i staviti u rernu na 180C oko 45 minuta. Servirati uz čorbicu.

 

 

 

 

Kitchen TV

prethodna
Biftek u sosu od vina uz pire sa kurkumom i mirođijom
sledeća
Debele kobasice u košuljicama od teletine sa povrćem

Dodajte svoj komentar