Crna pica sa mocarelom, pršutom i suvim šljivama i marinirani patlidžani

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Crna pica sa mocarelom, pršutom i suvim šljivama i marinirani patlidžani

Sastojci

CRNA PICA SA MOCARELOM, PRŠUTOM I SUVIM ŠLJIVAMA

Testo

230 ml vode

1 kašika šećera

10 g suvog kvasca

3 kašike mediteran ulja

1 kašičica soli

2 kašike sipinog mastila

310 g brašna

 

Sos

400 g paradajz pelata

2 kašike mediteran ulja

1 kašičica suvog origana

1 kašičica suvog bosiljka

1/2 kašičice mlevene paprike

3 čena belog luka

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

1 glavica crnog luka

 

Nadev

100 g pršute

200 g mini mocarele

15 g suvih šljiva

50 g rukole

 

Testo: Kvasac razmutiti u malo vode sa šećerom i brašnom. Kad kvasac proradi, dodati sipino mastilo i izmešati, pa sipati u brašno. Dodati mediteran ulje, još malo mlake vode,so i umesiti testo, a zatim ga prekriti folijom i ostaviti da odstoji. Kad testo nadođe, nauljenim rukama ga oblikovati i staviti na pleh. Na testo naneti  sos, a preko njega mocarelu i prethodno potopljene suve šljive. Picu peći na 220 stepeni 15-ak minuta. Kad se pica ispeče dodati pršutu, rukolu i poslužiti

Sos: Na ulju propržiti iseckan crni luk, zatim dodati suvi origano, bosiljak i papriku, pa beli luk i paradajz, so i šećer. Ostaviti sos da se krčka.

 

MARINIRANI PATLIDŽANI

2 patlidžana

1/2 crvene čili papričice

1 kašičica origana

1 veza seže nane

2 čena belog luka

80 ml mediteran ulja

1 kašika vinskog sirćeta

1/2  kašičice soli

 

Patlidžan iseći i posoliti pa ostaviti da odstoji, a zatim ga isprati vodom i prosušiti. Spremne kriške grilovati. Grilovane patlidžane premazati marinadom. Za marinadu u mediteran ulje dodati iseckani beli luk, so, nanu, papričice, origano, malo vinskog sirćeta i sve dobro izmešati. Marinirane patlidžane poslužiti uz picu.

 

Kitchen TV

prethodna
Hačapuri i rolnice od patlidžana punjene orasima i narom
sledeća
Langoš i sataraš

Dodajte svoj komentar