Hačapuri i rolnice od patlidžana punjene orasima i narom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hačapuri i rolnice od patlidžana punjene orasima i narom

Sastojci

ROLNICE OD PATLIDŽANA PUNJENE ORASIMA I NAROM

150 g oraha

3 patlidžana

5 kašika mediteran ulja

100 g semenki nara

1 kašika svežeg peršuna

1 zelena čili papričica

3 kašike soka od limuna

1 kašika sirupa od nara

1 kašičica soli

1/2  kašičice bibera

 

Priprema

Patlidžan iseći na kriške, posoliti i ostaviti da pusti vodu. Kriške oceđenog patlidžana izgrilovati. Tostirane orahe samleti u blenderu, zatim dodati čili papričicu, sok od limuna, sirup od nara, seckani svež peršun, so i biber, pa sve zajedno izblendirati. U gotovu smesu dodati semenke nara, pa njome u debljem sloju napuniti  grilovane kriške patlidžana i urolati. Prilikom serviranja, posuti rolnice semenkama nara, preliti sirupom od nara i posuti seckanim peršunom.

 

HAČAPURI

 1 kašičica soli

10 g suvog kvasca

1 kašičica šećera

3,5 šolje brašna

1 šolja vode

1/2 šolje mleka

1 kašika suncokretovog ulja

 

Fil

1,5 šolja sitnog sira

1,5 šolja mocarele

1,5 šolja feta sira

2 jaja

 

Za premazivanje

4 kašike suncokretovog ulja

 

Od navedenih sastojaka umesiti elastično testo, pokriiti ga i ostaviti da naraste. Naraslo testo samo malo premesiti i podeliti na jednake jufke. Od svakod dela testa oklagijom formirati parče,  zarolati ivicu razvučenog testa ka sredini i formirati testo u oblik čamca. Staviti formirane čamce u pleh na pek papir. Sireve pomešati i puniti praznine čamca. Premazati okvire uljem i peći u zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 200c. Izvaditi pleh iz rerne i u sredini staviti po jedno celo jaje i peći još 2-3 minuta. Hačapuri poslužiti sa pripremljenim rolnicama od patlidžana.

Kitchen TV

prethodna
Tain i jagnjeća kapama
sledeća
Crna pica sa mocarelom, pršutom i suvim šljivama i marinirani patlidžani

Dodajte svoj komentar