Sastojci
TAIN
2 čaše ražanog brašna
1 čaša belog brašna
2 kašičice sitne soli
1/4 kašičice suvog kvasca
1,5 čaša vode
Priprema
U toplu vodu dodati kvasac, šećer, so, pa dodati jedno, pa drugo brašno i umesiti testo, a zatim ga pokriti i ostaviti da odstoji. Nadošlo testo razmesiti. Formirati pogaču i peći oko sat vremena.
Jagnjeća kapama
1 kg mlade jagnjetine
70 g brašna
6 strukova mladog luka
1 dl suncokretovog ulja
3 veze blitve
3 šolje vode
2 kašičice slatke paprike
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema
Jagnjetinu iseći na komade i dobro pobrašnjaviti sa svih strana. U šerpi zagrejati ulje, pa na njemu ispeći sa svih strana začinjeno i panirano meso. Dodati seckani mladi luk, slatku papriku i naliti vodom. Ostaviti da se krčka. Kada je meso skoro gotovo, dodati iscepkanu blitvu. Nakon par minuta, kada je blitva gotova, završiti kuvanje.