Đačka užina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Đačka užina

Sastojci

Kašica

  • 2 dl mleka
  • 50 g ražanih pahuljica
  • kašičica smeđeg šećera
  • 20 g badema
  • 20 g lešnika

Pašteta

  • konzerva tunjevine
  • 3 šampinjona srednje veličine
  • 0,1dl ulja
  • 20 g mlečnog margarina
  • prstohvat soli
  • 3 lista zelene salate
  • 4 komada tosta

Voćna salata

  • ¼ jabuke
  • ¼ banane
  • ¼ pomorandže

 

Način rada:

  1. Sipati mleko u posudu u njega dodati ražane pahuljice, smeđi šećer, mleveni badem i lešnik. Staviti na šporet da prokuva, pa skloniti sa strane da se hladi.
  2. 2. Napraviti paštetu od tunjevine: ocediti tunjevinu od ulja, šampinjone oprati, iseći, pa ih sotirati na malo ulja. Ohlađene pečurke dodati u tunjevinu zajedno sa margarinom, malo posoliti, pa ispasirati sa blenderom dok ne postane kremasta, maziva masa, zatim dodati malo suvog bosiljka, promešati.
  3. Iseći dva lista zelene oprane salate. Od tosta odstraniti koru, a sredinu rastanjiti oklagijom. Premazati paštetom, posuti zelenom salatom i urolati tost.
  4. Voćna salata: oljuštiti jabuku, pa je iseckati sitno na listiće. Bananu i pomorandžu oljuštiti i sitno iseći, sjediniti.
  5. U odgovarajuću kutiju za užinu na listu zelene salate spakovati isečeni rolat od tunjevine, kašicu od ražanih pahuljica sipati u papirnu modlu, voćnu salatu u drugu modlu i zajedno upakovati.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Profiterole
sledeća
Tarana đuveč

Dodajte svoj komentar