Profiterole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Profiterole

Sastojci

Testo

  • 125 g margarina
  • 5 dl vode
  • 250 g brašna
  • jaje
  • kašika šećera
  • ½ kašičice soli

Krem

  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 3 kašike skroba
  • 4 dl mleka
  • dl pavlake za kuvanje
  • rendana kora od limuna
  • prstohvat muskatnog oraha
  • prstohvat đumbira u prahu

Dekoracija

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • dl mleka
  • 100 g smrznutih malina
  • 0,5 dl pavlake za šlag

 

Način pripreme:

(Za 35-40 komada)

  1. Testo: sipati vodu, margarin, šećer i so u šerpu i staviti da prokuva. Kada je prokuvalo, smanjiti vatru i dodavati postepeno brašno, mešati dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Ostaviti da se ohladi.
  2. Kada se testo ohladi, dodavati jedno po jedno jaje, mešati dok se ne dobije glatko testo. Od dobijenog testa napraviti loptice veličine oraha i staviti ih u pleh na koji smo stavili papir za pečenje. Ostaviti razmak između loptica da testo naraste prilikom pečenja. Peći na 200°C, dok testo ne dobije zlatno-žutu boju, oko 20 minuta. Ostaviti ih da se ohlade.
  3. Fil: sipati sve sastojke u šerpu, dobro promešati i kuvati na umerenoj vatri dok se fil ne zgusne, uz lagano mešanje. Ostaviti da se ohladi. U međuvremenu umutiti šlag od pavlake i otopiti čokoladu u mleku.
  4. Dresir kesom ili špricom napuniti profiterole kremom i svaku umočiti u otopljenu čokoladu. Ukrasiti šlagom i otopljenim malinama.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Karibski sufle
sledeća
Đačka užina

Dodajte svoj komentar