Karibski sufle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Karibski sufle

Sastojci

 

  • 50 g margarina<br>
  • 40 g kokosovog brašna
  • ½ veze peršunovog lista
  • čen belog luka
  • ½ kašičice karija
  • ½ kašičice soli
  • ljuta paprika (vrtka)
  • 50 g rendanog sira (parmezana)
  • suva čili paprika po ukusu
  • 30 g brašna
  • 2 dl mleka
  • dl pavlake za kuvanje
  • 250 g gambora
  • 6 jaja
  • limun
  • 150 g milerama

 

Način pripreme:

  1. Zagrejati pećnicu na 200° C, premazati margarinom posudu za sufle.
  2. Propržiti kokosovo brašno na tihoj vatri dok ne dobije zlatnožutu boju.
  3. U odgovarajućoj posudi istopiti margarin, dodati iseckanu papriku (vrtku), peršun, beli luk i ostale začine, pa ih propržiti nekoliko minuta. Uz stalno mešanje dodati brašno, mešati na umerenoj vatri oko minut, a zatim uz konstantno mešanje dodati mleko i pavlaku za kuvanje. Kada počne da se odvaja od zidova posude skloniti sa vatre da se malo prohladi.
  4. Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca, jedno po jedno, dodati u prohlađenu masu, a zatim dodati kokos i seckane gambore, i po ukusu malo čili papriku.
  5. U medjuvremenu ulupati šne od belanaca sa dodatkom nekoliko kapi limunovog soka. Četvrtinu umućenih belanaca dodati u ranije napravljenu masu od gambora, a onda lagano promešati, zatim dodati ostatak umućenih belanaca. Lagano mešati da se dobije vazdušasta i kompaktna masa.
  6. Podmazanu posudu margarinom posutili sa rendanim sirom, sipati gotovu masu za sufle i peći u rerni 35-40 minuta.
  7. Služiti odmah po vađenju iz rerne i uz sufle servirati mileram.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Đački doručak (Atlantida doručak)
sledeća
Profiterole

Dodajte svoj komentar