Đački doručak (Atlantida doručak)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Đački doručak (Atlantida doručak)

Sastojci

 

  • 2 komada tost hleba
  • 2 jaja
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice origana
  • 20 g mlečnog margarina
  • nekoliko listova zelene salate
  • 0,5 dl mediteran ulja
  • jabukovo sirće po ukusu
  • 50 g kačkavalja
  • viršla
  • 0,5dl kečapa

 

Način pripreme:

  1. Zagrejati rernu na 200° C. Ubaciti tost da se ispeče.
  2. Odvojiti belance od žumanceta, žumance ostaviti u ljusci od jajeta. U posudu sa belancima dodati so i origano umutiti čvrst sneg.
  3. Namazati pečen tost sa mlečnim margarinom. Na tost staviti sneg od belanaca u sredini ostaviti šupljinu u koju ćemo staviti žumance. Preko žumanaca staviti malo margarina i staviti u rernu da se peče 15-tak minuta.
  4. Za to vreme oprati i iseći zelenu salatu, začiniti je, staviti na tanjir. Pomoću modli različitih oblika iseći kačkavalj, a viršlu iseći na tri dela pa ih zarezati na krajevima da bi se prilikom kuvanja rascvetala u obliku pipaka oktopoda. Skuvati viršle.
  5. Kada se jaja ispeku servirati ih na zelenu salatu i dekorisati sa kačkavaljem i viršlama. Preliti sa malo kečapa.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Manti
sledeća
Karibski sufle

Dodajte svoj komentar