Manti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Manti

Sastojci

Testo

  • 450 – 500 g brašna (tip 400)
  • ½ kašičice soli
  • jaje
  • dl hladne vode

Nadev I – Mesni fil

  • 100 g mlevene junetine
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice ljute aleve paprike
  • prstohvat kurkume
  • ¼ velike glavice crnog luka

Nadev II – Sirni fil

  • 0,5 dl ulja
  • 40 g spanaća
  • 200 g sira
  • 2 čena belog luka
  • ½ kašičice soli

Za kuvanje testa

  • voda
  • malo ulja

Preliv

  • 3 čaše kiselog mleka
  • 2 kašike milerama

 

Način pripreme:

  1. Prvo pripremiti nadeve. Sirni nadev: na ulju propržiti spanać. Usitniti sir, dodati beli luk i so. Mesni nadev: melvenom mesu dodati so, biber i ljutu alevu papriku, a kurkume tek da zamiriše. Smesi dodati narendan crni luk.
  2. Testo: 450 g brašna sipati u posudu za mešenje, dodati so i jaje, pa uz lagano dolivanje vode mesiti testo. Umešeno testo premesiti na dobro obrašnjavljenoj površini. Testo mora da bude glatko i elastično, ali pomalo i tvrdo. Tankom i dugačkom oklagijom razvlačiti testo uz posipanje brašna. Razvučeno testo iseći na kvadrate veličine 2 x 2 cm. Na sredinu svakog kvadrata stavljati malo fila. Kvadrate preklopiti i zatvoriti dobro ivice.
  3. U dublju šerpu sipati vodu, posoliti je i dodati malo ulja. Manti stavljati u kipuću vodu, kuvati ih nekoliko minuta. Gotovi su kada isplivaju na površinu.
  4. Preliv: pomešati kiselo mleko i mileram.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Punjena vrtka (suva paprika)
sledeća
Đački doručak (Atlantida doručak)

Dodajte svoj komentar