Duplo punjene čokoladne krofne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Duplo punjene čokoladne krofne

Sastojci

Testo

 

250 g brašna tip 400

250 g brašna tip 500

50 g šećera

7 g suvog kvasca

1 kesica burbon vanila šećera

4 žumanca

3 kašike ulja

2 kašike rakije šljivovice

½ korice pomorandže

1 kašičica praška za pecivo

½ kašike soli

1,5 l ulja za prženje

 

Krem od čokolade

 

400 ml mleka

300 ml slatke pavlake

100 g šećera

100 g gustina

100 g putera

100 g tamne čokolade

100 g mlečne čokolade

½ korice pomorandže

2 kašike ruma

 

Fil

 

125 g džema od maline

125 g džema od crne ribizle

 

Glazura

 

200 g mlečne čokolade

70 g slatke pavlake

 

Dekoracija

 

50 g kokos čipsa

50 g krupno seckanih pečenih lešnika

 

Pomešati brašno, suvi kvasac, šećer, burbon vanil šećer, rendanu koricu pomorandže, šljivovicu, prašak za pecivo. Dodati ulje, žumanca, mleko, i umesiti testo. Dodati so. Od gotovog testa oblikovati jufku i ostaviti da narasta. Naraslo testo premesiti i razvaljati na obrašnjavljenoj radnoj površini. Seći krofne okruglim ringom i manjim ringom praviti rupu u sredini. Prekriti krpom i ostaviti da narasta još 15- 20 minuta. Zagrejati ulje i spuštati krofne. Pržiti sa obe strane do zlatno braon boje. Ulje treba da bude na 160-165 °C. Ako se ulje previše zagreje dodati malo hladnog. Gotove krofne vaditi na ubrus da se ocede i prohlade.

Zagrejati pavlaku i 200 ml mleka. Dodati šećer i rendanu koru pomorandže. Gustin pomešati sa preostalih 200 ml mleka. Zagrejano mleko i pavlaku preliti preko razmućenog gustina, pomešati potom vratiti na tihu vatru i kuvati da se zgusne. Kada se zgusne i ispari ukus gustina umešati čokoladu i sjediniti. Ostaviti da se ohladi.  Penasto umutiti maslac, pa mu dodati deo ohlađene kreme, umutiti pa dodati rum i ostatak kreme, sve dobro sjediniti i prebaciti u dresir džak.

Pomešati džemove i prebaciti u dresir džak.

Za glazuru: uvriti slatku pavlaku i preliti preko čokolade, umešati.

Pržene ohlađene krofne preseći na 3 diska. Na donji disk naneti čokoladnu kremu, pa džem, poklopiti drugim diskom, ponoviti filovanje i poklopiti trećim diskom. Nežno pritisnuti i obode uvaljati u čips od kokosa ili seckane lešnike. Preliti glazurom i ukrasiti ostatkom kreme, lešnicima i čipsom od kokosa.

Kitchen TV

prethodna
Linzer tortice
sledeća
Rapska torta

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar