Džambalaja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Džambalaja

Sastojci

  • 3 kašike ulja
  • 30 g margarina
  • veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • paprika
  • 100 g celera
  • 50 g slanine
  • 200 g šunke
  • lovorov list
  • ½ kašičice majčine dušice
  • kašičice tucane ljute paprika
  • so po ukusu (2 kašičice)
  • biber
  • 400 g paradajz pelata
  • 5dl vode
  • šolja pirinča
  • 500 g škampa
  • veza svežeg peršuna
  • limun po ukusu

 

Način pripreme:

  1. Izdinstati na ulju i margarinu iseckan crni luk, beli luk, papriku i celer na umerenoj ‘vatri’ svega par minuta, pa dodati iseckanu slaninu i šunku i tako dinstati još par minuta..
  2. Zatim dodati začine i paradajz pa kuvati sve do prvog ključa.. Naliti vodom i dodati pirinač pa kuvati desetak minuta…
  3. Dodati škampe i staviti u zagrejanu pećnicu na 180°C još 20-ak minuta, tj. sve dok pirinač ne bude gotov.
  4. Nakon vađenja jela, začiniti ga seckanim peršunovim listom i ukrasiti limunom.
  5. Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Pašteta od pileće džigerice
sledeća
Prolećne rolnice

Dodajte svoj komentar