Pašteta od pileće džigerice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pašteta od pileće džigerice

Sastojci

  • 500 g pileće džigerice
  • 100 g slanine
  • 200 g mlečnog margarina – Dobro jutro
  • glavica crnog luka
  • nekoliko šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 0,5 dl konjaka
  • so i biber

Prilog

  • kiseli krastavčići
  • tost hleb

 

Način pripreme:

  1. U pleh staviti džigericu, slaninu, crni luk, beli luk, začine i nekoliko šampinjona.
  2. Pokriti folijom i peći 30 minuta na temperaturi 200°C, a zatim još 10 minuta otkriveno.
  3. Sve staviti u blender ili samleti u mašini za mlevenje mesa. U smesu dodati margarin zamutiti mikserom začiniti po ukusu i dodati konjak.
  4. Servirati uz tost hleb i kisele krastavčiće.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

 

 

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Tajlandski slani kolači od škampa
sledeća
Džambalaja

Dodajte svoj komentar