Tajlandski slani kolači od škampa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tajlandski slani kolači od škampa

Sastojci

 

 

  • ½ glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g očišćenih škampa
  • ½ crvene babure
  • ½ žute babure
  • mladi luk
  • 3 kašike majoneza
  • ½ kašičice senfa
  • šolja prezli
  • malo ljute paprike
  • so i biber

Paniranje

  • ulje za prženje
  • šolja prezli
  • jaje

Preliv

  • kašika meda
  • mali komad đumbira
  • ljuta papričica
  • sos od soje
  • sok od ½ limete
  • biber
  • kašika vode

Prilog

  • pirinač
  • sveža salata

 

Način pripreme:

  1. Izdinstati crni luk i škampe. Kada se ohlade sipati ih u činiju i dodati sve sastojke: seckane babure, mladi luk, senf, majonez, ljutu papriku, prezle, so i biber po ukusu. Sve to dobro sjediniti da se dobije smesa iz koje će se formirati male pljeskavice. Uvaljati ih u jaja i prezle pa ih ispržiti na ulju na srednje jakoj vatri.
  2. Napraviti preliv od meda, rendanog đumbira, malo ljute papričice, soka od ½ limete, soja sosa i vode sa dodatkom bibera.
  3. Obariti pirinač i očistiti salatu.
  4. Servirati na tanjiru pirinač, salatu, preliv i kolače od škampa.
  5. Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

 

 

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Bejgl
sledeća
Pašteta od pileće džigerice

Dodajte svoj komentar