Prolećne rolnice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prolećne rolnice

Sastojci

  • kore za pitu
  • šargarepa
  • ½ paprike
  • nekoliko listova kupusa
  • mladi luk
  • 50 g pirinčanih rezanaca
  • 100 g dagnji
  • 100 g škampa
  • sos od soje
  • sos od ostriga
  • so i biber
  • đumbir
  • jaje
  • ulje za prženje

 

Način pripreme:

  1. U vrelu vodu potopiti rezance da omekšaju … Iseckano povrće propržiti u voku i dodati dagnje i škampe. Začiniti sosom od ostriga, sosom od soje i malo soli i bibera. Dodati đumbir, zatim i pirinčane rezance.
  2. Iseći kore na dimenzije 20 x 20 cm, ivice premazati jajetom, zatim ih filovati proprženim povrćem, ostrigama i račićima. Urolati ih. Zatim ih ispržiti na ulju na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
  3. Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

 

 

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Džambalaja
sledeća
Njujorški čizkejk

Dodajte svoj komentar