Njujorški čizkejk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Njujorški čizkejk

Sastojci

Fil

  • 900 g sirnog namaza (krem sira)
  • 200 g pavlake
  • 3 cela jaja
  • 1 žumance
  • 200 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • kora od limete ili limuna

Kora za kolač

  • 300 g keksa (od integralnih žitarica)
  • 125 g margarina

Sos od voća

  • 300 g smrznutog voća
  • 3 kašike kristal šećera
  • nekoliko kašika vode

 

Način pripreme:

  1. Izmrviti keks i pomešati ga sa margarinom. Posudu za pečenje obložiti alu folijom i u njoj formirati podlogu od keksa i margarina. Staviti je u frižider na deset minuta da se stegne.
  2. U drugoj posudi sjediniti krem sir, pavlaku i šećer. Sve to umutiti mikserom, zatim dodavati jaja, jedno po jedno, žumance muteći i dalje mikserom. Zatim u nju dodati rendanu koru od limete ili limuna. Dodati smesi 3 kašike brašna. Umutiti i presuti u posudu za pečenje (u kojoj je formirana podloga od keksa i margarina).
  3. Pleh staviti u nešto širu posudu sa vodom i tako ih staviti u rernu na 180°C na 70 minuta.
  4. Po pečenju rashladiti kolač i staviti ga u frižider da se stegne.
  5. Smrznuto voće, šećer i malo vode prokuvati u šerpici. Serviran kolač preliti sosom od voća.
  6. Prijatno želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Prolećne rolnice
sledeća
Pastirska pita

Dodajte svoj komentar