Francuski tart od limuna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Francuski tart od limuna

Sastojci

Testo

  • 200 g brašna
  • 100 g margarina
  • jaje
  • 0,5 dl vode
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 20 g mlevenih lešnika ili badema
  • prstohvat soli
  • ½ kašičice šećera sa ukusom karamela i vanile

Krem od limuna

  • 4 jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • sok od 4 limuna
  • rendana kora od 4 limuna
  • 1,2 dl pavlake za kuvanje

Dekoracija

  • šlag
  • voćni preliv

 

Način rada:

  1. U odgovarajuću posudu dodti brašno, šećer, mlevene lešnike, so i margarin isečen na sitne kockice, mesiti sve dok ne dobijemo rastresitu smesu.
  2. U dobijenu smesu dodati jaje i vodu i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
  3. Testo držati u frižideru barem 1 sat da se prohladi.
  4. Razvući testo oklagijom na debljinu od 3 mm i njime obložiti tepsiju. Viljuškom na više mesta izbušiti testo. Preko testa staviti papir za pečenje i prekriti ga sirovim pirinčem ili pasuljem, da testo prilikom pečenja ne bi puno naraslo. Zagrejati pećnicu na 190C i staviti testo da se peče 15 minuta.
  5. Krem od limuna: umutiti jaja i šećer u prahu, kada dobijemo kremastu teksturu dodati limunov sok, koru od limuna, pavlaku za kuvanje, mutiti dok se krem ne ujednači ne previše dugo.
  6. Iz pleha sa polupečenom korom izvaditi papir sa pirinčem ili pasuljem ostaviti par minuta da se prohladi i naliti kremom.
  7. Temperaturu u pećnici smanjiti na 150C i peći tart 30-40 minuta.
  8. Tart sluziti hladan uz dekoraciju od šlaga i voćnog preliva.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Banica
sledeća
Pećinsko pile (Bataci na pećinski način)

Dodajte svoj komentar