Fugasi i umak od sušenih paprika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Fugasi i umak od sušenih paprika

Sastojci

FUGASI

 350 g brašna

15 g svežeg kvasca

1 kašičica soli

1,5 kašika provansalskih začina

50 ml mediteran ulja

200 ml vode

50 g maslina

50 g sušenog paradajza

2 kašike mediteran ulja

 

Priprema

 Rastvoriti kvasac u pola šolje tople vode, dodati šećer i brašno i ostaviti ga da se aktivira. Pomešati brašno, so, provansalski začin, dodati pripremljeni kvasac, ulje i još malo tople vode pa umesiti meko testo. Testo pokriti i ostaviti da odstoji oko pola sata. Nakon toga, testo razmesiti i dodati sitno seckane masline i sušen paradajz i još malo začina. Podeliti na dva jednaka dela, formirati lepinju, lepinju narezati 3-4 puta sa svake strane u obliku grana jelke. Ovako pripremljeno testo ostaviti 15 minuta ili više da odstoji, pa peći u zagrejanoj pećnici na 180°C, 15-20 min. Ispečeni fugasi premazati uljem.

 

 UMAK OD SUŠENIH PAPRIKA

 10 suvih paprika

1 glavica crnog luka

3 paradajza

2 čena belog luka

5 g soli

3 g mlevenog bibera

3 kašike mediteran ulja

 

Priprema

Sušene paprike prelilti vrelom vodom da omekšaju. Ocediti ih i sitno iseckati. Paradajz iseći na sitne kockice. Sitno naseckati crni i beli luk. Na vrelom ulju propržiti crni luk, papriku, beli luk i paradajz. Začiniti, zatim smanjiti temperaturu i  ostaviti da se lagano kuva.  Pripremljeni umak poslužiti uz topli fugasi.

Kitchen TV

prethodna
Volkornbrot i leberkez
sledeća
Paška i kulič

Dodajte svoj komentar