Govedina sa djumbirom – Ginger beef

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Govedina sa djumbirom – Ginger beef

Sastojci

  • 400 g junetine od buta
  • šargarepa
  • 100 g celera
  • 2 kašike rendanog đumbira
  • 100 g praziluka
  • 100 g crvenog kupusa
  • 2 čena belog luka
  • ljuta papričica
  • 2 kašike ulja
  • so i biber

Marinada

  • 2 kašike tamnog soja sosa
  • kašika belog vina
  • kašičica šećera
  • 2 kašike soka od đumbira

Sos

  • kašika belog vina
  • 2 kašike soja sosa
  • kašika sirćeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike susamovog ulja

 

Način pripreme:

  1. Pomešati namirnice za marinadu. Iseći meso na žilijen (štapiće) pa ga marinirati 30 min.
  2. Pomešati namirnice za sos.
  3. Iseći povrće na žilijen.
  4. Izvaditi meso iz marinade, pa ga ocediti.
  5. U voku dobro zagrejati kašiku ulja, pa pržiti meso, svega 2-3 minuta, zatim ga izvaditi na tanjir.
  6. Dobro ugrejati drugu kašiku ulja u voku, propržiti povrće, svega 1-2 minuta, dodati meso, promešati pa uliti pripremljeni sos i začiniti po ukusu…

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Kiš Loren
sledeća
Samosa sa mango čatnijem

Dodajte svoj komentar