Gvakamole supa, pate od celera, supa od brokolija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gvakamole supa, pate od celera, supa od brokolija

Sastojci

Gvakamole supa

3 velika avokada

2 veća krastavca

2 velika paradajza

sok od 1 limete

1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja

½ kašičice crne himalajske soli

1 veza korijandera

½ glavice ljubičastog luka

2 čena belog luka

1 mala ljuta papričica

prstohvat šarenog mlevenog bibera

100 ml vode
30 ml shozu sosa

 

Dodatno potrebno
1/2 avokada
malo svežeg korijandera
malo semenki golice

Avokado i paradajz očistiti i staviti u blender. Usitniti ljubičasti luk i dodati u blender, sve ostale sastojke dodati, uljučiti blender i napraviti supu. Gotovu supu sipati u tanjir, dekorisati seckanim avokadom i svežim korijanderom.

Pate od celera

1 manji koren celera

2 veće šargarepe

1 veza peršuna

nekoliko zelenih pera mladog luka

¼ glavice ljubičastog luka

beli luk u prahu

crna himalajska so

maslinovo ulje

1 kašičica turmarike

½ šolje semenki suncokreta (potopljenih preko noći)

½ šolje badema (potopljenih preko noći)

 

Dodatno potrebno
2 crvene paprike
par krekera od celog zrna
malo svežeg peršuna
malo badema

Celer, šargarepu i crveni luk usitniti i staviti u blender. Dodati sve ostale sastojke i napraviti kremasti namaz u blenderu. Papriku iseći na četvrtine. Polovinu namaza sipati u činiju, pa zabadati komade krekera, drugu polovinu namazati na papriku. Papriku dekorisati peršunom i bademima.

Supa od brokolija
1 glavica brokolija
2 šargarepe
1 praziluk
himalajska so
mleveni šareni biber
200 ml vode

Dodatno potrebno
100 ml kreme od kokosovog mleka
malo svežeg brokolija

U blender staviti brokoli, šargarepu, praziluk, so, biber i vodu. Uključiti blender i napraviti supu. Supu sipati u tanjir, dekorisati kremom od kokosa i brokolijem.

Kitchen TV

prethodna
Kuglice od suncokreta, tapas ili slane rolnice, medeno srce, pekmez od kajsija
sledeća
Čia energetske pločice, čokoladni krem namaz, mus od avokada i kokosa

Dodajte svoj komentar