Jagnjeći but

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jagnjeći but

Sastojci

2 kg jagnjećeg buta

 

Ruža

2 krompira

1 jaje

100 g heljdinog brašna

100 g panko prezli

50 g putera

50 ml belog vina

so

biber

maslinovo ulje

 

Šol

1 jaje

50 g pekorino sira

100 g heljdinog brašna

maslinovo ulje

so

biber

150 g graška

1 glavica crnog luka

50 g putera

150 ml belog vina

nana

 

Orah

50 g putera

maslinovo ulje

150 g boba

so

biber

bosiljak

 

Jagnjeći  but otkostiti i odvojiti na šol, orah, ružu i frikando. Ružu, šol i orah iseći na tanke šnicle.

Ruža: Krompire oljuštiti , iseći istaviti da se kuvaju u posoljenoj vodi. Šnicle od ruže začiniti solju i biberom i uvaljati u heljdino brašno, zatim u jaja i na kraju u panko prezle. Krompir kada se skuva procediti, dodati kocku putera, malo vina i izblendati. Začiniti sa solju i biberom. Pohovano meso ispržiti na zagrejanom ulju.

Šol: Isečen šol staviti u umućeno jaje sa solju, biberom i sitno izrendanim pekorino sirom. Prebaciti ga u brašno i pržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Grašak sotirati na puteru sa ¼ glavice crnog luka isečenom na kockice. Dodati so, biber i belo vino. Kad se malo ukuva dodati mentu i ostaviti samo dok ne uvene. Zatim izblendati štapnim mikserom.

Orah: Šnicle ispržiti na puteru i ulju. Začiniti solju i biberom i pred kraj dodati bob.

Servis: Svaki deo buta servirati na poseban tanjir sa svojim prilogom. Ružu servirati uz kremu od krompira i ukrasiti klicama. Šol servirati uz kremu od graška i ukrasiti klicama graška. Orah servirati sa bobom, ukrasiti bosiljkom, maslinovim uljem i klicama.

 

Kitchen TV

prethodna
Konfi tuna, tataki tuna i tartar od tune
sledeća
Paštete od pileće i teleće džigerice

Dodajte svoj komentar