Paštete od pileće i teleće džigerice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Paštete od pileće i teleće džigerice

Sastojci

300 g pileće jetre

100 ml konjaka

50 g putera

1 glavica crnog luka

prstohvat šećera

lovorov list

majčina dušica

so

biber

maslinovo ulje

 

Pašteta od teleće džigerice

300 g teleće jetre

50 g slanine

50 g putera

majčina dušica

maslinovo ulje

so

biber

 

Džem od višanja

200 g višanja

30 ml balzamiko sirćeta

50 g šećera

1 baget

 

 

Pašteta od pileće džigerice:  Odvojiti glavnu žilu sa pileće jetre. Luk očistiti iseckati na kockice i propržiti na tiganju sa zagrejanim uljem. Dodati lovorov list, so i biber. Kad se luk proprži, izvaditi lovorov list i prebaciti u posudu za blendanje. Na tiganju gde se pržio luk propržiti kratko džigericu. Začiniti solju, biberom i majčinom dušicom. Kad se zapeče naliti konjakom, pa dodati na kraju malo šećera. Prebaciti sve u posudu za blendanje gde se nalazi luk, dodati puter iseckan na listiće i izblendati. Ostaviti u frižideru da se ohladi pre serviranja.

Pašteta od teleće džigerice: Skinuti vene sa jetre i iseckati na kockice.  Iseckati slaninu i propržiti je na maslinovom ulju. Jetru začiniti solju, biberom i majčinom dušicom. Izvaditi proprženu slaninu i zameniti je začinjenom jetrom. Jetru kad se proprži ostaviti  da se ohladi u frižideru 10 minuta. Kada se malo ohladi prebaciti je u blender i izblendati sa puterom iseckanim na listiće. Kad se izblenda dodati slaninu, promešati i ponovo vratiti u frižider da se potpuno ohladi pre serviranja.

Džem od višanja: Na suv tiganj staviti šećer i ostaviti da se istopi. Naliti balzamikom, kratko ukuvati pa dodati višnje. Kratko sve zajedno prokuvati i ostaviti da se ohladi.

Baget iseckati na kriške i kratko ga zapeći na malo putera i maslinovog ulja.

Servis: Na zapečene kriške hleba staviti po kašiku pileće ili juneće paštete od džigerice i preko staviti kašičicu džema od višanja.

 

 

Kitchen TV

prethodna
Jagnjeći but
sledeća
Potaži

Dodajte svoj komentar