Jagnjetina na provansalski način

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jagnjetina na provansalski način

Sastojci

  • 2 kg jagnjeće plećke
  • 2 kašičice soli
  • biber po ukusu
  • kašičica aleve paprike
  • 300 g slanine
  • ½ glavice celera
  • 2 paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 4 krompira
  • 4 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • šaka kapra
  • 0,5 dl crvenog vina
  • 1 litar bujona
  • pakovanje royal-mix povrća
  • kašičica provansalske mešavine začina

 

Način pripreme

  1. Uključiti rernu na 200°C da se greje. Jagnjetinu posoliti i začiniti sa svim začinima i ostaviti sa strane.
  2. Povrće izrendati, paradajz iseći na kriške, crni luk iseći na osmine. Slaninu iseći na kocke, a zatim je propržiti u tiganju. Kapar oprati i ocediti.
  3. U dobro nauljen pekač poređati red mesa, pa red slanine, a zatim povrće. Ponavljati proces dok se sav materijal ne utroši.
  4. Naliti crvenim vinom, bujonom i masnoćom od slanine iz tiganja u kome je pržena.
  5. Poklopiti pekač, pa kuvati u rerni na temperaturi od 200°C oko pola sata, a zatim smanjiti temperaturu na 150°C i ostaviti da se kuva još oko 2 sata.
  6. Servirati toplo.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Kebap u patlidžanu
sledeća
Španski kolač sa limunom

Dodajte svoj komentar